divendres, 27 de novembre del 2009

Hospital del mar

La setmana passada vam esculter aquesta cançó: Hospital del Mar dels Pets. Tractac d'una noia que s'està morint i el noi l'està animant a viure.

La lletra de la cançó és aquesta.

El teu cor batega fort, malgrat la resta del cos
Ets tan lluny ara del port, en el teu cap s'ha fet fosc
Al mig d'un gran hospital com una illa en l'oceà
Vols saber que t'ha passat, sobretot que passarà
Tu no pots deixar-me sense el teu alè,
Ni jo vull deixar-te sola en cap moment


Tu respira a poc a poc, tranquil·lament
Que jo et duré l'aire d'on bufi el vent
Tu adormida en algun lloc, serenament,
Que jo et vetllo el somni entre la gent


Entre màquines i tubs, lluites contra el temporal,
En qüestió de dos minuts t'ha passat tot pel davant
A la platja dels records t'imagino tot cantant,
La mar xiula aquells acords, d'un cantautor italià
I aviat a casa, començar de nou,

T'espera una barca en el nostre moll

Tu respira a poc a poc....



Reportatge fet per Eduardo Miguel Cabezas Salazar.

dimarts, 17 de novembre del 2009

Enlairar i aterrar

La setmana passada vaig aprendre dues paraules: enlairar i aterrar.

Enlairar.-És quan l'avió puja de terra.

Aterrar.-És quan l'avió baixa a terra.


M'agrada quan l'avió s'enlaira perquè pots veure s'aixeca a poc a poc. És molt emocionant. He agafat vuit vegades un avió i m'ha agradat molt viatjar.

Cristian Sánchez

Receptes de cuina





Portem uns dies treballant els aliments a l'aula d'acollida i com a activitat de síntesi del tema, hem fet uns vídeos amb receptes dels plats preferits dels alumnes. Aquests nois i noies són uns petits Arguiñanos!!!

Us deixem algunes per a que les veieu.





Ous amb ceba

La Fátima ens ha presentat la recepta d'ous amb ceba.



Carn i amanida

La Jiahui ens presenta la recepta de carn amb amanida

Carn amb patates

El Maelson ens presenta la recepta de carn amb patates:

Hamburguesa

El Frank ens presenta la recepta d'Hamburguesa:

Espaguettis amb carn

El Juan David ens presenta la recepta d'Espaguettis amb carn:

dimarts, 3 de novembre del 2009

Panellets

Els dilluns a la tutoria de l'aula d'acollida hem fet els panellets, els postres típics que es mengen el dia 31 d'octubre a la nit per celebrar la Castanyada.

Per fer els panellets, vam anar a la cuina de l'institut! Allà vam fer tres taules on hi havia cinc grups. I el primer que van fer els nostres cuiners va ser aixafar la patata bullida que havíem portat de casa.


Després tocava barrejar ben bé la patata amb el sucre i l'ametlla mólta (és a dir, la farina d'ametlla). Un grup, però, en comptes d'ametlla mólta, ho va fer amb coco. Què bo! I un cop feta la massa, era el moment crucial per fer la forma dels panellets, aquelles petites boletes.


Calia fer panellets petitons i ben rodonets, excepte els de coco que vam fer petites muntanyes. Un cop fets, els vam pintar amb l'ou i els vam guarnir amb ametlles, coco i pinyons!

El resultat va ser el següent:






Nyam-nyam! Aquests van ser els nostres panellets després de passar pel forn. No en va quedar ni un! Estaven boníssims!!!!!

Si voleu saber amb més detall, com es fan els panellets, aquí teniu la recepta dels panellets de pinyons. Si en voleu fer de coco, heu de canviar simplement l'ametlla mólta per coco ratllat. Podeu fer panellets de tots els gustos!
Recepta dels panellets de pinyons

Ingredients

1 patata

sucre (200 gr)

2 ous

pinyons

ametlla mòlta (200 gr)

Preparació

Primer de tot es bull la patata. Despres de bullir-la, amb una forquilla axafem la patata en un bol i li tirem sucre i ho removem fins haver-ho juntat bé. Ara tirarem l' ametlla
mòlta i ho barregem bé .Despres fem pilotes petitones amb la mà i pintem les poilotes amb l'ou batut, col·loquem els pinyons i tornem a pintar en panellet amb l'ou batut. Ho posem al forn 15 minuts. I ja està!
BON PROFIT!