dimarts, 3 de novembre del 2009

Panellets

Els dilluns a la tutoria de l'aula d'acollida hem fet els panellets, els postres típics que es mengen el dia 31 d'octubre a la nit per celebrar la Castanyada.

Per fer els panellets, vam anar a la cuina de l'institut! Allà vam fer tres taules on hi havia cinc grups. I el primer que van fer els nostres cuiners va ser aixafar la patata bullida que havíem portat de casa.


Després tocava barrejar ben bé la patata amb el sucre i l'ametlla mólta (és a dir, la farina d'ametlla). Un grup, però, en comptes d'ametlla mólta, ho va fer amb coco. Què bo! I un cop feta la massa, era el moment crucial per fer la forma dels panellets, aquelles petites boletes.


Calia fer panellets petitons i ben rodonets, excepte els de coco que vam fer petites muntanyes. Un cop fets, els vam pintar amb l'ou i els vam guarnir amb ametlles, coco i pinyons!

El resultat va ser el següent:






Nyam-nyam! Aquests van ser els nostres panellets després de passar pel forn. No en va quedar ni un! Estaven boníssims!!!!!

Si voleu saber amb més detall, com es fan els panellets, aquí teniu la recepta dels panellets de pinyons. Si en voleu fer de coco, heu de canviar simplement l'ametlla mólta per coco ratllat. Podeu fer panellets de tots els gustos!
Recepta dels panellets de pinyons

Ingredients

1 patata

sucre (200 gr)

2 ous

pinyons

ametlla mòlta (200 gr)

Preparació

Primer de tot es bull la patata. Despres de bullir-la, amb una forquilla axafem la patata en un bol i li tirem sucre i ho removem fins haver-ho juntat bé. Ara tirarem l' ametlla
mòlta i ho barregem bé .Despres fem pilotes petitones amb la mà i pintem les poilotes amb l'ou batut, col·loquem els pinyons i tornem a pintar en panellet amb l'ou batut. Ho posem al forn 15 minuts. I ja està!
BON PROFIT!

1 comentari: